Saturday, October 9, 2010

Honesty Is The Best Policy..

Kadang-kadang jujur itu salah.. Dan selalunya disogokkan bahawa jujur itu adalah terbaik.. sy sukar nak berpura-pura.. sukar nak bermain dengan belit kata-kata..hurm.. tapi jujur tentang hati patut disembunyi..suka duka.. tapi itulah asam garam manusia.. benci katanya rindu.. suka namun ego.. sedih gantinya ketawa.. hipokrit kah?

sukar menjawab persoalan ni.. kalau sy sedih.. takkan mahu sentiasa menangis.. kalau gembira takkan pula ketawa terbahak-bahak.. tapi jika hati terluka.. senyum perlu sentiasa ada untuk ubati jiwa.. tapi.. hati merintih siapa yang tau..

tadi masa balik ipoh..dengar radio..ulangan kuliah zohor.. La Tahzan.. tidak salah untuk bersedih.. asalkan tidak berlebih-lebih.. jatuhkan sedihmu pada dosa-dosa lalu dan bersedihla kerana itu.. -sedihlah kerana jarakmu yang jauh dari Tuhan.. hurm.. itu antara isi-isinya.. sy usaha ke arah itu.. sekian lama sedih saya jatuh pada manusia.. sedih saya jatuh pada dunia... dan jarang pula sy sedih adalah sujud padanya.. insyaAllah.. Allah akan perkuatkan hatiku.. Allah uji tepat pada godaan hati.. kerana itu mampu mematangkan hati saya.. insyaAllah..

0 Comments:

Post a Comment